Biljetterna finns till salu på NetTicket.fi

 

Biljetterna till All Shook Up finns till salu på webben: NetTicket.fi och NetTickets försäljningsställen bl.a. Luckan.

Vi erbjuder grupprabatt för över 20 betalande, gruppledaren och chauffören har gratis inträde. Bokningarna gör du via vårt kansli på adressen info(at)raseborg.org.

Notera årets specialföreställningar:
2.7 Skrivtolkad föreställning
9.7 Syntolkad föreställning
19.7 Nattföreställning kl. 21
7.8 Teckenspråkstolkad föreställning

 

 

Vi välkomnar nya funktionärer!

Det skulle inte skulle lyckas att ordna sommarteater på Raseborg utan alla funktionärer som hjälper till under sommaren. Vi är tacksamma för att såväl våra medlemsföreningar som privatpersoner ställer upp under sommaren och ser till att all service för vår publik fungerar.

Klappar ditt hjärta för sommarteater och kan du tänka dig att vara en av våra funktionärer?

Vad betyder det att vara funktionär:

- Hjälp behövs vid buffén och till teaterområdet, med exempelvis försäljning av programblad, förberedelser i buffén inför pausen mm. Du blir tilldelad en uppgift på plats.  Även barn är välkomna med och hjälpa till med t.ex. försäljning av programblad eller annat.

- Vi behöver dig på plats ca 1,5 timme före föreställningen börjar (eller enligt överenskommelse).

- All info ges då du anländer. Du ska känna dig säker i din uppgift.

- Våra funktionärer använder reflexvästar för att publiken snabbt och enkelt ska känna igen dem.

- Om du inte har en uppgift under själva föreställningen så är det okej att sätta sig och följa med pjäsen från de platser vi reserverar för funktionärer. Kom dock ihåg att ta dig till din utsatta position i god tid före pausen börjar!

- Anmäl ditt intresse till buffetansvarig Heidi (040 546 7474) eller maila oss info@raseborg.org

Välkommen med och upplev den fina stämningen på Raseborg!

 

Aktuellt

Jorden runt på 80 dagar ses på Raseborgs Sommarteater sommaren 2019

Familjeäventyret ‘’Jorden runt på 80 dagar’’ kommer att sättas upp på Raseborgs Sommarteater sommaren 2019. Detta meddelade Västnyländska Ungdomsringen i samband med ett öppet presstillfälle ute vid Ekenäs höstmarknad torsdagen den 20 september.

 

 

Jorden runt på 80 dagar är en klassiker skriven ursprungligen av Jules Verne. Berättelsen är en äventyrsroman av vilken det har gjorts ett flertal film- och teaterversionen. Nu kommer pjäsen att sättas upp för första gången på Raseborgs Sommarteater.

 

- Vi vill erbjuda nästa år en pjäs som passar för hela familjen. Pjäsen innehåller en massa roliga inslag vilka publiken får komma och njuta av nästa sommar. Vi kommer även att erbjuda på finurliga lösningar som kommer att göra nästa sommars teatersatsning unik, säger Västnyländska Ungdomsringens ordförande Henrik Wickström.

 

Som regissör för nästa års produktion fungerar Tom Rejström. Rejström är en finlandssvensk skådespelare och scenkonstnär, bosatt i Helsingfors. Han utexaminerades från Teaterhögskolan våren 2016 och har sedan dess arbetat både som skådespelare och regissör på bland annat Lilla Teatern, Teater Viirus, Radioteatern, Skärgårdsteatern och flera andra fria teaterprojekt. Nu i höst kan man se Tom i dansföreställningen "At Once, in Helsinki" av Carl Knif Company på Kabelfabriken i Helsingfors.


Vid sidan om det dagliga arbetet jobbar Tom dessutom som konstnärlig ledare för Skärgårdsteatern och som styrelsemedlem för festivalen Hangö Teaterträff.

 

-Det är en stor ära att få komma och regissera på Raseborg. Jag är jättetacksam för att få den här chansen, säger en glad Rejström.

Tom har innan studierna medverkat på Raseborgs Sommarteater, år 2007 (Underbara herrar i hatt) och 2008 (Ringaren i Notre Dame.).
 

- Även om jag bor och verkar i Helsingfors, ligger en stor del av mitt hjärta i Västra Nyland. Här har jag mina släktrötter och mitt andra hem, sommarstugan i Snappertuna, dit jag flyr så ofta jag kan från storstadsvimlet. Raseborgs Sommarteater är därtill en väldigt viktig teater för mig. Jag har sett alla uppsättningar så långt jag minns och då jag var med på scen, i Cris af Enehielms och Sven Sids regi, väcktes en låga som gjorde att en kär hobby blev ett yrke. Dessutom har jag en förkärlek för sommarteater och storartade, äventyrliga berättelser - och då kan det ju inte bli bättre än att få regissera på Raseborg, säger Rejström


Rejström ser framemot nästa sommar och att komma igång med arbetet.

 

-Den version som vi kommer att se på Raseborg kommer att vara annorlunda så tillvida att den kommer att erbjuda på såväl musik och dans, säger Rejström.

 

Premiären för nästa års pjäs äger rum torsdagen den 27 juni och den sista föreställningen äger rum söndagen den 4 augusti. Sammanlagt kommer 20 föreställningar att ges.

 

För dem som är intresserade av att medverka i nästa års pjäs kan följa med uppdateringar om produktionen på VNUR:s hemsida och på Raseborgs Sommarteaters Facebooksida.

 

För mer info:

 

Henrik Wickström, ordförande, Västnyländska Ungdomringen 044 555 3885

Tom Rejström, regissör, Raseborgs Sommarteater 2019, 040 548 4238


 
20.09.2018 kl. 10:12

Västnyländska Ungdomsringen söker en PRODUCENT för Raseborgs Sommarteater 2019

Är du en person som gillar av att hålla i flera trådar samtidigt? Är du en positiv person som är bra på att engagera andra? Känner du dig redo att jobba för en av Svenskfinlands största teatrar? Ifall du svarade ''JA'' på dessa frågor kan du just vara den person vi letar efter!
Västnyländska Ungdomsringen r.f. söker en producent för Raseborgs Sommarteater 2019.

I egenskap av producent kommer du att leda och koordinera produktionsteamsarbetet. Du kommer att ansvara för ekonomiskuppföljning och avtalshantering. Du fungerar som en kontaktperson för teaterensemblen vid produktionsmässiga frågor. Därtill får du arbeta med flera  intressanta och varierande arbetsuppgifter i ett toppen team för att uppnå målsättningen om att skapa en oförglömlig teaterupplevelse för publiken.

Vi uppskattar att du har kunskap av att driva och leda projekt. Vi ser gärna att du har jobbat tidigare med ekonomiuppföljning och att du är van vid att organisera. Vi hoppas att du är en positiv och glad person som har en god samarbetsförmåga. Kännedom av kulturproduktioner och kulturarbete av olika slag ses som en merit.

Ditt arbetsspråk är svenska men för att klara av arbetsuppgifterna på ett förtjänstfullt sätt krävs goda språkkunskaper i finska. Du bör också ha körkort och tillgång till bil. 

Arbetet inleds redan i oktober 2018 enligt överenskommelse och avslutar i augusti-september 2019 efter slutredovisningen av produktionen. Detta handlar om ett projektarbete där arbetsmängden kommer att variera under projektperioden. 

Som arbetsplats fungerar Raseborgs Sommarteater, Västnyländska Ungdomsringens kansli samt Raseborgsområde med omnejd. Du har tillgång till arbetsutrymme vid Västnyländska Ungdomsringens kansli i Karis. Övningarna för teaterensemblen äger rum för det mesta i Karis och vid sommarteaterscenen.

Ifall du är intresserad av uppgiften kan du lämna in en fritt formulerad ansökan med löneanspråk och CV per epost till info@vnur.org senast fredagen den 28 september kl. 12. Ifall du vill göra detta arbete via ett företag kan du lämna in en offert för detta projekt. Arbetsintervjuerna kommer att ordnas den 2 oktober i Karis.

Vid eventuella frågor kan du vara i kontakt med Västnyländska Ungdomsringens ordförande Henrik Wickström per epost (henrik.wickstrom94@gmail.com). Frågor per telefon kan ringas till ordförande torsdagen den 20 september kl. 12-15. 

Västnyländska Ungdomsringen r.f. driver Raseborg sommarteater sedan den grundades år 1966. Varje år samlar sommarteatern tusentals människor i olika åldrar för att del av en unik och spektakulär teaterföreställning ute vid Raseborgs slottsruiner. 
14.09.2018 kl. 10:15

Omkring 14 000 såg West Side Story

Den sista föreställningen av musikalen West Side Story visades på söndag på Raseborgs Sommarteater. Publikantalet uppgick till nästan 14 000, vilket utgör omkring 700 personer per föreställning. Sammanlagt gavs 20 föreställningar.

Årets specialitet var nattföreställningen den 24 juli som lockade över 750 besökare och var en uppskattad och lyckad upplevelse.

- Vi har igen bevisat att det finns ett behov av sommarteater, säger Henrik Wickström, ordförande för Västnyländska Ungdomsringen. 

Årets pjäs har rosats av både publik och media för bland annat fina rollprestationer och den ambitiösa koreografin. Styrelsen för Västnyländska Ungdomsringen vill tacka alla medverkande samt publiken för den gångna sommaren. 

-Vi återkommer under hösten till nästa års pjäsval, säger Wickström. 

Tack till alla åskådare, ensemble och produktionsteam för en fin säsong!

Bild: Årets nattföreställning den 24.7 blev en succcé med över 750 personer i publiken.
Foto: Jani Järvinen.

29.08.2018 kl. 09:41

Läs vår blogg!

* * *

Tack till...