Tack!

 

Tusen tack till publiken, våra bidragsgivare och samarbetspartner, leverantörer, funktionärer och alla andra som bidragit till att produktionen Peter Pan blev lyckad! Utan er hade det inte varit möjligt. 
Vi ses igen sommaren 2022!

 

Aktuellt

Marica Fagerholm-Åsten producent för Raseborgs sommarteater 2019

Marica Fagerholm-Åsten har valts till producent för produktionen ''Jorden runt på 80 dagar'' på Raseborgs sommarteater 2019. 

Fagerholm-Åsten har tidigare jobbat med flera kulturproduktioner bl.a. på Unga teatern.. Hon har även själv tidigare medverkat som skådespelare på Raseborgsscenen. 

-Jag ser med spänning framemot att åka jorden runt med Raseborgsgänget, säger en glad Fagerholm-Åsten.

Övriga produktionsteamsmedlemmar kommer vi att avslöjas i slutet av oktober

''Jorden runt på 80 dagar'' är en klassiker av Jules Verne. Det är frågan om en äventyrspjäs som passar för hela familjen. Pjäsen regisseras av Tom Rejström. Premiären äger rum 27.6.2019. Sammanlagt ges 20 föreställningar.

För mer information:

Marica Fagerholm-Åsten, producent Raseborgs sommarteater 2019, 044-0566022

Henrik Wickström, ordförande, VNUR 044 555 3885

16.10.2018 kl. 15:05

Jorden runt på 80 dagar ses på Raseborgs Sommarteater sommaren 2019

Familjeäventyret ‘’Jorden runt på 80 dagar’’ kommer att sättas upp på Raseborgs Sommarteater sommaren 2019. Detta meddelade Västnyländska Ungdomsringen i samband med ett öppet presstillfälle ute vid Ekenäs höstmarknad torsdagen den 20 september.

 

 

Jorden runt på 80 dagar är en klassiker skriven ursprungligen av Jules Verne. Berättelsen är en äventyrsroman av vilken det har gjorts ett flertal film- och teaterversionen. Nu kommer pjäsen att sättas upp för första gången på Raseborgs Sommarteater.

 

- Vi vill erbjuda nästa år en pjäs som passar för hela familjen. Pjäsen innehåller en massa roliga inslag vilka publiken får komma och njuta av nästa sommar. Vi kommer även att erbjuda på finurliga lösningar som kommer att göra nästa sommars teatersatsning unik, säger Västnyländska Ungdomsringens ordförande Henrik Wickström.

 

Som regissör för nästa års produktion fungerar Tom Rejström. Rejström är en finlandssvensk skådespelare och scenkonstnär, bosatt i Helsingfors. Han utexaminerades från Teaterhögskolan våren 2016 och har sedan dess arbetat både som skådespelare och regissör på bland annat Lilla Teatern, Teater Viirus, Radioteatern, Skärgårdsteatern och flera andra fria teaterprojekt. Nu i höst kan man se Tom i dansföreställningen "At Once, in Helsinki" av Carl Knif Company på Kabelfabriken i Helsingfors.


Vid sidan om det dagliga arbetet jobbar Tom dessutom som konstnärlig ledare för Skärgårdsteatern och som styrelsemedlem för festivalen Hangö Teaterträff.

 

-Det är en stor ära att få komma och regissera på Raseborg. Jag är jättetacksam för att få den här chansen, säger en glad Rejström.

Tom har innan studierna medverkat på Raseborgs Sommarteater, år 2007 (Underbara herrar i hatt) och 2008 (Ringaren i Notre Dame.).
 

- Även om jag bor och verkar i Helsingfors, ligger en stor del av mitt hjärta i Västra Nyland. Här har jag mina släktrötter och mitt andra hem, sommarstugan i Snappertuna, dit jag flyr så ofta jag kan från storstadsvimlet. Raseborgs Sommarteater är därtill en väldigt viktig teater för mig. Jag har sett alla uppsättningar så långt jag minns och då jag var med på scen, i Cris af Enehielms och Sven Sids regi, väcktes en låga som gjorde att en kär hobby blev ett yrke. Dessutom har jag en förkärlek för sommarteater och storartade, äventyrliga berättelser - och då kan det ju inte bli bättre än att få regissera på Raseborg, säger Rejström


Rejström ser framemot nästa sommar och att komma igång med arbetet.

 

-Den version som vi kommer att se på Raseborg kommer att vara annorlunda så tillvida att den kommer att erbjuda på såväl musik och dans, säger Rejström.

 

Premiären för nästa års pjäs äger rum torsdagen den 27 juni och den sista föreställningen äger rum söndagen den 4 augusti. Sammanlagt kommer 20 föreställningar att ges.

 

För dem som är intresserade av att medverka i nästa års pjäs kan följa med uppdateringar om produktionen på VNUR:s hemsida och på Raseborgs Sommarteaters Facebooksida.

 

För mer info:

 

Henrik Wickström, ordförande, Västnyländska Ungdomringen 044 555 3885

Tom Rejström, regissör, Raseborgs Sommarteater 2019, 040 548 4238


 
20.09.2018 kl. 10:12

Västnyländska Ungdomsringen söker en PRODUCENT för Raseborgs Sommarteater 2019

Är du en person som gillar av att hålla i flera trådar samtidigt? Är du en positiv person som är bra på att engagera andra? Känner du dig redo att jobba för en av Svenskfinlands största teatrar? Ifall du svarade ''JA'' på dessa frågor kan du just vara den person vi letar efter!
Västnyländska Ungdomsringen r.f. söker en producent för Raseborgs Sommarteater 2019.

I egenskap av producent kommer du att leda och koordinera produktionsteamsarbetet. Du kommer att ansvara för ekonomiskuppföljning och avtalshantering. Du fungerar som en kontaktperson för teaterensemblen vid produktionsmässiga frågor. Därtill får du arbeta med flera  intressanta och varierande arbetsuppgifter i ett toppen team för att uppnå målsättningen om att skapa en oförglömlig teaterupplevelse för publiken.

Vi uppskattar att du har kunskap av att driva och leda projekt. Vi ser gärna att du har jobbat tidigare med ekonomiuppföljning och att du är van vid att organisera. Vi hoppas att du är en positiv och glad person som har en god samarbetsförmåga. Kännedom av kulturproduktioner och kulturarbete av olika slag ses som en merit.

Ditt arbetsspråk är svenska men för att klara av arbetsuppgifterna på ett förtjänstfullt sätt krävs goda språkkunskaper i finska. Du bör också ha körkort och tillgång till bil. 

Arbetet inleds redan i oktober 2018 enligt överenskommelse och avslutar i augusti-september 2019 efter slutredovisningen av produktionen. Detta handlar om ett projektarbete där arbetsmängden kommer att variera under projektperioden. 

Som arbetsplats fungerar Raseborgs Sommarteater, Västnyländska Ungdomsringens kansli samt Raseborgsområde med omnejd. Du har tillgång till arbetsutrymme vid Västnyländska Ungdomsringens kansli i Karis. Övningarna för teaterensemblen äger rum för det mesta i Karis och vid sommarteaterscenen.

Ifall du är intresserad av uppgiften kan du lämna in en fritt formulerad ansökan med löneanspråk och CV per epost till info@vnur.org senast fredagen den 28 september kl. 12. Ifall du vill göra detta arbete via ett företag kan du lämna in en offert för detta projekt. Arbetsintervjuerna kommer att ordnas den 2 oktober i Karis.

Vid eventuella frågor kan du vara i kontakt med Västnyländska Ungdomsringens ordförande Henrik Wickström per epost (henrik.wickstrom94@gmail.com). Frågor per telefon kan ringas till ordförande torsdagen den 20 september kl. 12-15. 

Västnyländska Ungdomsringen r.f. driver Raseborg sommarteater sedan den grundades år 1966. Varje år samlar sommarteatern tusentals människor i olika åldrar för att del av en unik och spektakulär teaterföreställning ute vid Raseborgs slottsruiner. 
14.09.2018 kl. 10:15

Läs vår blogg!

* * *

Tack till...

 

 

Tweets av @Raseborg2021