Iloisia lainsuojattomia Sherwoodin metsässä Raaseporissa: vas. Jan Korander (Robin Hood), Kåre Collin (John Little), Tommy Haakana (veli Tuck), Catrine Krusberg (Jill Scarlet) ja Kim Snygg (mylläri Muck). Foto: Jan Lindroos.

Robin Hood valloittaa Raaseporin

Legendaarinen Robin Hood lainsuojattomineen Sherwoodin metsistä tekee ensiesiintymisensä Raaseporin kesäteatterissa tänä vuonna. Klassinen jännitystarina toteutetaan Suomen suurimmassa ruotsinkielisessä kesäteatterissa mukaansatempaavana musiikkiteatteriversiona joka sopii koko perheen katsottavaksi.


Pääosassa rikkailta varastavana ja köyhille antavana taruhahmona nähdään jo monista aiemmista rooleista tuttu Janne Korander, joka on myös näytelmän ainoa ammattinäyttelijä.

Tuttuja kasvoja näyttämöllä ovat myös Tapio Laasonen ja Dan Idman, jotka ovat taitavan jousimiehen pahimpien vastustajien, prinssi Juhanan ja Sir Guy of Gisbournen rooleissa. Viehättävän Lady Marianin roolissa on loviisalaislähtöinen turkulainen Maria Forsman, joka on Raaseporin kesäteatterissa ihka uusi kasvo.

-Tämä on yksi suurimmista lavastuksistamme kautta aikojen, näyttämöllä nähdään yli 50 amatööriä, VNUR:n tuottaja Jan Lindroos kertoo. Klassisen seikkailutarinan musiikkiteatteriversion odotetaan puhuttelevan sekä nuoria että varttuneita. Muissa näkyvissä Robin Hoodin rooleissa ovat esim. Kåre Collin, Catrine Krusberg, Kim Snygg, Tommy Haakana, Barbro Backman, Peppe Krook, Anne Ingman ja Göran Wadenström. Mukana on tietenkin myös Börje ”Sjutte” Björklund - tällä kertaa piispan viitassa..

Tulevan kesän ohjaaja Bobo Lundén on Raaseporin kesäteatterissa myös uusi nimi. Vankkaa ulkoilmakokemusta hänellä on mm. Tukholmasta Haga-teatterista monista töistä. Tukholmassa toimiva Lundén asuu kesäisin Paraisilla.

Kapellimestarina ja viisihenkisen orkesterin johtajana toimii Kristoffer Holmberg. Lavastuksesta vastaavat Jenny Moed-Korpela ja Kim Snygg, puvustuksesta Anna Idman. Näytelmän käsikirjoituksen ja musiikin ovat muokanneet Sotta & Pytty-duon Pasi Hiihtola ja Peik Stenberg yhdessä Anna Simbergin kanssa vanhojen tarinoiden pohjalta.

Musikaali Robin Hood kirjoitettiin alunperin vuonna 1997 Helsingin Svenska Teaterniin ja sitä täydennetään kesäksi muutamilla uusilla lauluilla. Ensi-ilta on Raaseporin linnanraunioilla 30. kesäkuuta. Esityksiä on luvassa parisenkymmentä 1.8 saakka.


Ohjaaja Bobo Lundén kävi katsastamassa maisemia ensimmäisen kerran tammikuun alussa. Silloin lunta vielä riitti, ensi-iltaan mennessä suhisee kuitenkin vihreä Sherwoodin metsä Raaseporissa.

Bobo Lundén omin sanoin:
”44 v, onnellisesti naimisissa, ohjaaja, dramaatikko, asuu Tukholmassa ja Paraisilla. Teater i Hagan taiteellinen johtaja, perustaja ja taiteellinen vastaava Junibackenin teatterissa. Ohjannut suuren määrrän esityksiä, paljolti ulkosalla. Lue lisää ruotsiksi www.teatermakarna.se"

Haastattelu sanomalehti Västra Nyland 22.02 2010Kesäteatterilippuja myös netistä

Tänä vuonna Raaseporin Kesäteatterin lippuja voi varata ja ostaa jo toukouun alusta. Uutuus on myös että lipunmyynti nyt toimii netissä sekä kaikissa NetTicket-jälleenmyyjillä.

Lippuvaruksia voi kuten ennekin tehdä Raaseporin Kesäteatterin kautta puh 0600-12550 (0,66 €/min+ppm), arkisin klo 9-17, esiintymisjaksolla myös la-su klo 11-14.
Raaseporin Kesäteatterin voi myös ostaa Internetistä portaalista NetTicket.fi, lisäksi kaikista NetTicket jäälleenmyyjillä, m.m. Luckan. ja kultturitalo Karelia (Tammisaari).
Lioouja voi tietenkin ostaa myös teatterin kassalla alkaen tuntia ennen esitystä. HUOM! Ainoastaan käteismaksu kesäteatterin kassalla, ei maksukortteja!

Aikuisten liput ovat 20 € ja lasten 10 € (alle 13 v.).

Erityistarjouksia on m.m. 30.6 ja 2.7 (KSF Media / Västra Nyland ja OP Raasepori), sekä 2.7-18.7 (S-Etukortti). Katso tarjoukset tarkemmin aikataulusivusta.

Aikataulut ja liput
Raseborgs Sommarteater

on Suomen johtava ruotsinkielinen kesäteatteri, ja katsomo (1200 paikkaa) och maan suurimpia. Yleisöennätys on vuodelta 1993, kun Sven Sidin ohjaama The Sound of Music houkutteli 20.000 katsojaa. Kesäteatteritraditio alkoi 1966, ensinäytelmä oli linnan historiaan pohjautuva Kungen och Kristina (Kuningas ja Kristina), ohjaajana  Börje Lampenius. Raaseporin Juhlien (Raseborgs Festspel) ja Raaseporin Kesäteatterin tuottaja on alusta asti toiminut Västnyländska Ungdomsringen, eli Länsi-Uudenmaan nuoriso- ja kotiseutuyhdistysten kattojärjestö. Suurin osa 38 jäsenjärjestöistä osallistuu kesäteatterin järjestelyyn.

Raseborgs Festspel arrangeras av Västnyländska Ungdomsringen rf
VNUR:s kansli: Gamla Bastun, Västvallen 11, 10600 EKENÄS
Tel: 019-2415035, 0400-486115   Fax: 019-2461295
e-post: Raseborgs Sommarteater