Medryckande, humoristisk och högdramatisk musikal för både gammal och ung!

BLODSBRÖDER av Willy Russell
Sv. övers. Klas Östergren och Sven Hugo Persson

20 FÖRESTÄLLNINGAR 26.6-30.7.2003

"Har ni hört historien om kvinnan som föder ett tvillingpar en dag; det var två bröder.
De var lika som bär, precis samma sort. Den ena hon behöll och den andra gav hon bort..."

 

BLODSBRÖDER har valts till Bästa musical i Storbritannien 1994.
BLODSBRÖDER har gått för fulla hus i över 16 år i Londons West End.
Succémusicalen BLOOD BROTHERS - Blodsbröder - som nu gått oavbrutet i över 16 år på en av de största musicalscenerna i London kommer i år till Raseborgs Sommarteater.
BLOOD BROTHERS, med text och musik av den kände brittiske författaren Willy Russell, spelas och har spelats med stor framgång runtom i världen, förutom på Phoenix Theatre i London bl.a. i USA på Broadway, i Japan, Irland, i Sverige på Folkteatern i Göteborg och i Finland på Tampereen Työväen Teatteri. För tillfället går också en turnéversion för fulla salonger runtom i Storbritannien. Succén beror enligt kritiker och åskådare på att pjäsen berättar om vanliga mänskor liv, men på ett mycket gripande, medryckande och överraskande sätt.
På Raseborg är det veterligen första gången som BLOOD BROTHERS sätts upp på en friluftsscen. Miljön är egentligen den nordengelska storstaden Liverpool från början av 1960-talet till slutet av 1980-talet, men berättelsen är universell och fungerar utmärkt väl också i Västnyland. Pjäsen visades också som elevarbete på TryckeriTeatern i Karis våren 1999, och väckte då ett mycket positivt gensvar.
BLOOD BROTHERS innehåller massor med medryckande musik, allt från känslosamma ballader till nostalgiskt svängiga rocklåtar. En del av musiken från föreställningen kommer också att finnas tillgänglig på en nyinspelad CD-skiva under föreställningarna.

I huvudrollerna ses Gigi Sannholm och Barbro Backman som de två mödrarna, och Kim Snygg och Kristoffer Holmberg som de två tvillingbröderna, samt Dan Idman som berättaren. Övriga centrala roller görs av bl.a. Tapio Bäcksbacka, Maria Erickson, Danne Lindholm, Göran Wadenström och Roger Wanamo.
På scenen ses sammanlagt ett 40-tal proffsiga amatörskådespelare, som vaskats fram via uttagningar under vintern. Repetitionerna inleddes den 23 mars, och premiär blir det i år strax efter midsommar, torsdagen den 26 juni. Sammanlagt planeras 20 föreställningar fram till den 30 juli.
För regin svarar än en gång Sven Sid, som stått bakom en lång rad framgångsrika och minnesvärda uppsättningar både på Raseborg och på Svenska Teatern. För scenografin står Benita Falck, även hon till vardags verksam vid Svenska Teatern i Helsingfors. Som kapellmästare fungerar Teddy Granroth, som också lett orkestern under de tre senaste succésäsongerna på Raseborg; Bröderna Lejonhjärta (2002 - 17.500 åskådare), My Fair Lady (2001 - 17.000) och Grease (2000 - 18.000).
BLOOD BROTHERS på Raseborg blir en musikalisk, medryckande och högdramatisk föreställning, som talar till både gammal och ung. Pjäsen rekommenderas dock inte för barn under skolåldern.