Raasepori muuttuu Ozin ihmemaaksi

 

Luvassa tänä kesänä Raaseporin kesäteatterissa seikkailuklassikko Trollkarlen från Oz (Ozmaan velho) - moderneilla mausteilla. Maaginen, musikaalinen ja mukaansatempaava matka Ozin ihmemaahan sopii kaikenikäisille.
Suomen suurin ruotsinkielinen kesäteatteri esittää ihkauuden version monen rakastamasta seikkailutarinasta.


Ohjaaja Bobo Lundén on tuonut yli sata vuotta vanhan kertomuksen tähän päivään ja tähän maahan. 1800-luvun Amerikan Kansas on vaihtunut 2000-luvun Suomen Karjaaksi, mutta pyörremyrsky vie nytkin nuoren Dorotyn ja hänen Toto-koiransa mukaansa sateenkaaren tuolle puolen, Ozin ihmemaahan.
Siellä Doroty tapaa mitä merkillisimpia eliöitä; m.m. sinisiä pienokaisia, laulavia unikkoja ja lentäviä apinoita. Matkakumppaniksi hän saa kolme eriskummalista ystävää: variksenpelättimen, peltimiehen ja leijonan. Yhdessä he vaeltavat pitkin keltaista tiilistietä ja kohtaavat monia vaaroja, joista pahin on lännen ilkeä noita, ennenkuin pääsevät salamyhkäisen velhon portille Smaragdikaupunkiin. Kertoman mukaan Ozmaan mahtava velho on ainoa joka voi auttaa Dorotyä pääsemään takaisin kotiin.

Pääosassa nähdään valloittava 20-vuotias Marika Karlsson. Muissa osissa esiintyy yli 40 harrastajanäyttelijää läntiseltä Uudeltamaalta. Monet heistä ovat tuttuja aiemmilta sesongeilta Raaseporin kesäteatterissa, mutta joukossa on myös monia uusia tulokkaita. Heitä tukee viisimiehinen orkesteri kapellimestari Teddy Granrothin johdolla.

Teddy Granroth on myös säveltänyt useimmat mukaansatempaavat laulut tämän vuoden näytelmään. Mukaan mahtuu tietenkin myös ikivihreä Over the Rainbow (Sateenkaaren tuolla puolen), joka tuli tutuksi Judy Garlandin esittämänä vuoden 1939 elokuvaversiossa.

Käsikirjoituksesta ja lauluteksteistä vastaa ruotsalainen (puoleksi paraislainen) teatterimaakari Bobo Lundén, mutta tarina perustuu tietenkin L. Frank Baumin klassikkokirjaan. Bobo Lundénin ensiohjaus Raaseporissa oli viime vuoden menestysmusikaali Robin Hood, joka veti yli 14.000 katsojaa.

Raasepori on Suomen suurin ruotsinkielinen kesäteatteri, ja katsomo upeassa paikassa Raaseporin keskiaikaisen linnan vieressä on myös koko maan suurimpia, sinne mahtuu kerralla lähes 1200 katsojaa.

Trollkarlen från Oz esitetään 20 kertaa ajanjaksolla 30.6-3.8. 2011.

NÄYTÖSAIKATAULU JA LIPPUTIEDOT