Välkomna på en resa runt jorden!

 

På bilden ser vi från vänster Passepartout (Emma Nordblad), Phileas Fogg (Markus Haakana) och Aouda (Antonia Atarah)

Från vänster Passepartout (Emma Nordblad), Phileas Fogg (Markus Haakana) och Aouda (Antonia Atarah)
foto: Mona Salama

Vadå jorden runt?

Jorden runt på 80 dagar är ett fartfyllt äventyr som passar publik i alla åldrar. Pjäsen, som baserar sig på den klassiska berättelsen av Jules Verne, är ett svindlande äventyr som kryddas med humor, musik och dans. I pjäsen deltar omkring 25 amatörskådespelare och en fempersoners orkester. För regin svarar Tom Rejström, kapellmästare är Patricia Antman.


To 27.6.kl 19 PREMIÄR
Lör 29.6 kl. 16
Sön 30.6 kl. 16
Ons 3.7 kl. 19
Tor 4.7 kl. 19
Lör 6.7 kl. 16
Sön 7.7 kl. 16
Ons 10.7 kl. 19
Tor 11.7 kl. 19
Ons 17.7 kl. 19
Tor 18.7 kl. 19
Lör 20.7 kl. 16
Sön 21.7 kl. 16
Ons 24.7 kl. 19
Tor 25.7 kl. 19
Sön 28.7 kl. 16 FAMILJEDAG
Tis 30.7 kl. 19
Ons 31.7 kl. 19
Tor 1.8 kl. 19
Sön 4.8 kl. 16


Jorden runt på 80 dagar ses på Raseborgs Sommarteater sommaren 2019!Jorden runt på 80 dagar är en klassiker skriven ursprungligen av Jules Verne. Berättelsen är en äventyrsroman av vilken det har gjorts ett flertal film- och teaterversionen. Nu kommer pjäsen att sättas upp för första gången på Raseborgs Sommarteater.

 

- Vi vill erbjuda nästa år en pjäs som passar för hela familjen. Pjäsen innehåller en massa roliga inslag vilka publiken får komma och njuta av nästa sommar. Vi kommer även att erbjuda på finurliga lösningar som kommer att göra nästa sommars teatersatsning unik, säger Västnyländska Ungdomsringens ordförande Henrik Wickström.

 

Som regissör för nästa års produktion fungerar Tom Rejström. Rejström är en finlandssvensk skådespelare och scenkonstnär, bosatt i Helsingfors. Han utexaminerades från Teaterhögskolan våren 2016 och har sedan dess arbetat både som skådespelare och regissör på bland annat Lilla Teatern, Teater Viirus, Radioteatern, Skärgårdsteatern och flera andra fria teaterprojekt. Nu i höst kan man se Tom i dansföreställningen "At Once, in Helsinki" av Carl Knif Company på Kabelfabriken i Helsingfors.


Vid sidan om det dagliga arbetet jobbar Tom dessutom som konstnärlig ledare för Skärgårdsteatern och som styrelsemedlem för festivalen Hangö Teaterträff.

 

-Det är en stor ära att få komma och regissera på Raseborg. Jag är jättetacksam för att få den här chansen, säger en glad Rejström.

Tom har innan studierna medverkat på Raseborgs Sommarteater, år 2007 (Underbara herrar i hatt) och 2008 (Ringaren i Notre Dame.).
 

- Även om jag bor och verkar i Helsingfors, ligger en stor del av mitt hjärta i Västra Nyland. Här har jag mina släktrötter och mitt andra hem, sommarstugan i Snappertuna, dit jag flyr så ofta jag kan från storstadsvimlet. Raseborgs Sommarteater är därtill en väldigt viktig teater för mig. Jag har sett alla uppsättningar så långt jag minns och då jag var med på scen, i Cris af Enehielms och Sven Sids regi, väcktes en låga som gjorde att en kär hobby blev ett yrke. Dessutom har jag en förkärlek för sommarteater och storartade, äventyrliga berättelser - och då kan det ju inte bli bättre än att få regissera på Raseborg, säger Rejström


Rejström ser framemot nästa sommar och att komma igång med arbetet.

 

-Den version som vi kommer att se på Raseborg kommer att vara annorlunda så tillvida att den kommer att erbjuda på såväl musik och dans, säger Rejström.

 

Premiären för nästa års pjäs äger rum torsdagen den 27 juni och den sista föreställningen äger rum söndagen den 4 augusti. Sammanlagt kommer 20 föreställningar att ges.

 

För dem som är intresserade av att medverka i nästa års pjäs kan följa med uppdateringar om produktionen på VNUR:s hemsida och på Raseborgs Sommarteaters Facebooksida.