Kommentarer från pressen och publiken

 

Sagt i pressen:

”Sprudlande energipiller till pjäs

Hela ensemblen har en magisk energi och närvaro. Energin är på gränsen till hysterisk - precis som den borde vara. Regissören Tom Rejström har gjort ett gediget arbete.
Svenska Yle/Vilhelmina Öhman

 

”På sin resa stöter Fogg och Passepartout på en kavalkad av färgstarka karaktärer, där Dan Idmans elefantförsäljare och Tommy Haakanas elefant står ut som absoluta stjärnor. Alla rollprestationer är dock starka. Markus Haakana är perfekt som den stela och minutiöst välplanerade Phlieas Fogg och Emma Nordblads bedårande Passepartout påminner om en ivrig golden retrivervalp som med andan i halsen försöker tjäna sin herre till bästa förmåga”.
Västra Nyland/Michaela von Hellens

 

Handlingen rör sig som sagt snabbt framåt för att hinna beta av så många moment som möjligt av resan på dryga två och en halv timme. Men genom dynamisk planering undviker pjäsen att kännas för ryckig eller hetsig.

Lägg till ett generöst soundtrack som innehåller såväl tralliga musikaldängor som instrumentala bitar där livebandet får demonstrera sin skicklighet, och ett scenbygge som blandar imponerande hantverk med komiskt kreativa lösningar, och resultatet blir ett underhållande och lyckat exempel på genren sommarteater som kan rekommenderas för alla åldrar”.

HBL/Otto Ekman

 

Nyt mennään maailman ympäri! Raaseporin kesäteatteri taikoo Jules Vernen klassikkoseikkailusta vauhdikkaan naurupommin.

Näyttelijät hoitavat leiviskänsä hyvin ja mitään rimanalituksia ei ole, hyviä suorituksia senkin edestä. Markus Haakana on vahva Pihileas Foggin pääroolissa ja Emma Nordblad eläytyy vahvasti Jeanne Passepartoutin osaan. Jim Slotte tekee hyvää työtä sinnikkään Scotland Yard-etsivän osassa ja tunnustuksen ansaitsee myös Antonia Atarah Aoudan roolista
”.
Länsi-Uusimaa/Kai Jauhiainen

 

Ett skojigt grepp är valet av bearbetade, välkända sånger. De stöder pjäsens handling. Allt från Rule Britania och Blå hav, som artistunderhållning på fartygen till New York, New York och Söndag i sängen. Kapellmästare Patricia Antmans ensemble gör sitt för att förgylla spektaktet.
Annonsbladet / Ingrid Sandman
 

Publikkommentarer:

Tack för rolig underhållning& bra musik i ur och skur! ”

Verkligt bra! Och roliga lustigheter också. Trots regn o åska deltog alla skådespelare helt utan störningar”.

Med många års erfarenhet av pjäserna på Raseborg kan jag bara konstatera att gänget har lyckats igen. Den spelglada betjänten gör pjäsen extra medryckande. Alla spelar med inlevelse. Jag rekommenderar 80 dagars resan för hela familjen”.

Bra pjäs ni har! Tight bänd med bra musiker! Många bra skådisar och sångare! Man märker att ni har satsat! Kul också att se att yngre vågar kasta sig ut i det "okända", och leva ut i sina roller. Inte ens regnet störde.Tusen tack

Här hittar du recensionerna.

 

Jorden runt på 80 dagar visas t.o.m. 4.8 på Raseborgs Sommarteater.
​Foto: Mona Salama

 

 

Välkomna på en resa runt jorden!

 

På bilden ser vi från vänster Passepartout (Emma Nordblad), Phileas Fogg (Markus Haakana) och Aouda (Antonia Atarah)

Från vänster Passepartout (Emma Nordblad), Phileas Fogg (Markus Haakana) och Aouda (Antonia Atarah)
foto: Mona Salama

Vadå jorden runt?

Jorden runt på 80 dagar är ett fartfyllt äventyr som passar publik i alla åldrar. Pjäsen, som baserar sig på den klassiska berättelsen av Jules Verne, är ett svindlande äventyr som kryddas med humor, musik och dans. I pjäsen deltar omkring 25 amatörskådespelare och en fempersoners orkester. För regin svarar Tom Rejström, kapellmästare är Patricia Antman.


To 27.6.kl 19 PREMIÄR
Lör 29.6 kl. 16
Sön 30.6 kl. 16
Ons 3.7 kl. 19
Tor 4.7 kl. 19
Lör 6.7 kl. 16
Sön 7.7 kl. 16
Ons 10.7 kl. 19
Tor 11.7 kl. 19
Ons 17.7 kl. 19
Tor 18.7 kl. 19
Lör 20.7 kl. 16
Sön 21.7 kl. 16
Ons 24.7 kl. 19
Tor 25.7 kl. 19
Sön 28.7 kl. 16 FAMILJEDAG
Tis 30.7 kl. 19
Ons 31.7 kl. 19
Tor 1.8 kl. 19
Sön 4.8 kl. 16


Jorden runt på 80 dagar ses på Raseborgs Sommarteater sommaren 2019!Jorden runt på 80 dagar är en klassiker skriven ursprungligen av Jules Verne. Berättelsen är en äventyrsroman av vilken det har gjorts ett flertal film- och teaterversionen. Nu kommer pjäsen att sättas upp för första gången på Raseborgs Sommarteater.

 

- Vi vill erbjuda nästa år en pjäs som passar för hela familjen. Pjäsen innehåller en massa roliga inslag vilka publiken får komma och njuta av nästa sommar. Vi kommer även att erbjuda på finurliga lösningar som kommer att göra nästa sommars teatersatsning unik, säger Västnyländska Ungdomsringens ordförande Henrik Wickström.

 

Som regissör för nästa års produktion fungerar Tom Rejström. Rejström är en finlandssvensk skådespelare och scenkonstnär, bosatt i Helsingfors. Han utexaminerades från Teaterhögskolan våren 2016 och har sedan dess arbetat både som skådespelare och regissör på bland annat Lilla Teatern, Teater Viirus, Radioteatern, Skärgårdsteatern och flera andra fria teaterprojekt. Nu i höst kan man se Tom i dansföreställningen "At Once, in Helsinki" av Carl Knif Company på Kabelfabriken i Helsingfors.


Vid sidan om det dagliga arbetet jobbar Tom dessutom som konstnärlig ledare för Skärgårdsteatern och som styrelsemedlem för festivalen Hangö Teaterträff.

 

-Det är en stor ära att få komma och regissera på Raseborg. Jag är jättetacksam för att få den här chansen, säger en glad Rejström.

Tom har innan studierna medverkat på Raseborgs Sommarteater, år 2007 (Underbara herrar i hatt) och 2008 (Ringaren i Notre Dame.).
 

- Även om jag bor och verkar i Helsingfors, ligger en stor del av mitt hjärta i Västra Nyland. Här har jag mina släktrötter och mitt andra hem, sommarstugan i Snappertuna, dit jag flyr så ofta jag kan från storstadsvimlet. Raseborgs Sommarteater är därtill en väldigt viktig teater för mig. Jag har sett alla uppsättningar så långt jag minns och då jag var med på scen, i Cris af Enehielms och Sven Sids regi, väcktes en låga som gjorde att en kär hobby blev ett yrke. Dessutom har jag en förkärlek för sommarteater och storartade, äventyrliga berättelser - och då kan det ju inte bli bättre än att få regissera på Raseborg, säger Rejström


Rejström ser framemot nästa sommar och att komma igång med arbetet.

 

-Den version som vi kommer att se på Raseborg kommer att vara annorlunda så tillvida att den kommer att erbjuda på såväl musik och dans, säger Rejström.

 

Premiären för nästa års pjäs äger rum torsdagen den 27 juni och den sista föreställningen äger rum söndagen den 4 augusti. Sammanlagt kommer 20 föreställningar att ges.

 

För dem som är intresserade av att medverka i nästa års pjäs kan följa med uppdateringar om produktionen på VNUR:s hemsida och på Raseborgs Sommarteaters Facebooksida.