Hästtorneringar och medeltida marknad ordnades första gången vid Raseborg sommaren 2006. Medeltiden på Raseborg återuppstår igen 14.7-15.7.2018.

Raseborgs Festspel

är samlingsrubriken för de kulturevenemang som ordnas (för det mesta) sommartid vid Raseborgs medeltida slottsruin i Snappertuna. Arrangörer för de enskilda evenemangen är ett flertal ideella föreningar som Hembygdens Vänner i Snappertuna samt VNUR, plus en hel del lokala företag och underleverantörer. 

Den kändaste delen av Raseborgs Festspel är Raseborgs Sommarteater, som ordnats sedan 1966 av VNUR. 

Snappertunadagens fornmarknad inleddes 1977 och några år senare kom också midsommarfesten med i bilden. Midsommarfesten arrangeras av Hembygdens Vänner i Snappertuna och Snappertunadagen av ett tiotal Snappertunaföreningar gemensamt.

Medeltida marknad med torneringar har ordnats vid Raseborg slottsruin sedan 2006. Medeltid på Raseborg med marknad, torneringar, musik m.m. ordnas numera vartannat år. Arrangör är  Raseborgs medeltida sällskap RAMS.

 

Majstången reses med gemensamma krafter på midsommaraftonen på Raseborgs slottsäng.


Folksamling i solskenet på Snappertunadagen.

 

Konserter i och invid borgen har ordnats sporadiskt sedan mitten av 1980-talet.

Festspelsåret avslutas först i december, då Snappertuna och Ekenäs församling på fjärde advent utlyser julfred vid en stämningsfull ceremoni inne i den mörka borgruinen.

Raseborgs Festspel brukar årligen locka ca 20.000 besökare, och det är därmed ett av de publikmässigt största återkommande kulturevenemangen i Svenskfinland.

Raseborgs Sommarteater

Historik Julfred i Raseborgs slottsruin söndag 17.12.2006. Ca 420 personer deltog i den finstämda julbönen som arrangerades av Snappertuna församling och Ekenäs församling.